Klima i Danmark

Generelt er det sådan, at i Danmark er der varmt om sommeren og koldt om vinteren. Det er et klima, hvor temperaturen ændrer sig meget efter, hvilken årstid det er. Det er tit overskyet og koldt, men om sommeren kan vejret også blive godt så man kan være udenfor og nyde solen. Der er også en del regn og blæst i Danmark. Mest om efteråret. Om foråret er det ofte koldt, men tørt. Det kan dog godt blæse meget, da Danmark er omringet af hav, og disse vinde skaber derfor meget blæst. Dog skifter vejret hurtigt, og det kan godt være meget koldt i et par dage hvorefter vejret kan ændre sig til at blive varmt og mere solrigt.

Man skal have en varm jakke på om vinteren, da der i månederne December, Januar og Februar kan være omkring 0 grader celcius. Her er dagene kortere, end de er om sommeren, og solen går allerede ned omkring kl. 15. Det kan både sne og regne så man skal være forberedt på, at pakke en stor jakke og en regnjakke. Gerne også handsker samt hue.

Om sommeren er det dog dejligt at være i Danmark, da temperaturerne tit og ofte kommer over 20°C. Det er dog også tit lidt varmere i storbyerne end det er ved havet, da vinden der ofte kan gøre, at det føles koldere. Derfor kan det være en god idé at pakke shorts og t-shirt, men også varmere tøj, da det godt kan blive køligt om dagen, men især om aftenen, hvor temperaturen godt kan falde.

Hvis man vil til Danmark, vil det anbefales at gøre om sommeren. Her er det varmest og det regner ikke så meget. Så man kan derfor være udenfor, hvis man bare har en trøje med, man kan tage på, når det bliver køligt.